מתכון לסלט קינואה ורימונים

 

קינואה דלה בפחמימות לעומת דגנים אחרים ומכילה חומצות אמינו החשובות לבריאות. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים – זרחן, מגנזיום וברזל. הקינואה טובה לבריאות ויכולה להיות גם מאוד טעימה כאשר משלבים בה מרכיבים נוספים. גם לרימון תכונות בריאותיות רבות ולכן אם אורח חיים בריא ותזונה נכונה חשובים לכם, מומלץ להוסיף את הקינואה לרשימת המאכלים שאתם אוכלים באופן קבוע ואת הרימונים בעונה המתאימה.

 

החומרים:

1 כוס קינואה

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות מים

1/4 כוס נענע קצוצה

1/4 כוס שמיר קצוץ

1 כוס גרגירי רימון

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

1/4 כוס מיץ רימונים

1/3 כוס מיץ לימון

1 כף שמן זית

 

מטגנים את הבצל עם מעט שמן (קנולה או זית) עד שהופך לשקוף.

בינתיים, שוטפים את הקינואה ומבשלים עם שתי כוסות המים עד שהקינואה מתרככת.

את המים העודפים ניתן לסנן ולשפוך.

להוסיף את הבצל המטוגן, את השמיר והנענע ולערבב.

לפני ההגשה מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לקינואה.

 

בתיאבון!