אוכלים שוקולד כאשר עצובים? גלידה לאחר פרידה מהחבר/ה? הנה המחקר שמסביר למה?

 

בסרטים מראים את הגיבורה אוכלת מיכל גלידה שלם לאחר הפרידה מהחבר ואת חברותיה שומעות את הסיפור וממהרות להביא כפיות. אנשים רבים מעידים על אכילת שוקולד, או עוגות קרם בעת דיכאון או עצבות ועד עתה התייחסו לכך כאל אקט התנהגותי. הבעיה היא שאכילת מאכלים שומניים גורמת כמובן להשמנה.

קראו את המאמר הבא על מחקר שנעשה בנושא ותבינו למה ומדוע?

 

מחקר  מענין נערך בבלגיה השנה ופורסם בג'ורנל הרפואי Journal of Clinical Investigation. מטרת החוקר, דר' אודנהוב, היתה לבדוק האם מזון שומני אכן מסוגל לדכא או למתן תחושות עצב ודיכאון.

המתנדבים, אנשים בריאים, נבדקו פעמיים במכשיר MRI אשר עקב אחר הפעילות המוחית בעוד הנבדקים צופים בתמונות של פרצופים עצובים ומפוחדים ומאזינים למוזיקה עצובה ואמוציונלית. במהלך הבדיקות קיבלו הנבדקים בסדר רנדומלי עירוי ישיר אל תוך הקיבה. או נוזל פיזיולוגי (מים ומעט מלח בעיקר) או תערובת של חומצת שומן.

תוצאות המחקר הראו בבירור שהשומן דיכא את הפעילות העצבית באותם אזורים במוח הקשורים לעצבות. שאלון אשר מילאו הנבדקים הראה גם הוא השפעה סטטיסטית ברורה של מצב רוח פחות עצוב בעקבות הטיפול עם השומן.

מחקר זה מאושש באופן מדעי את ההתנהגות הידועה של צריכת גלידה, שוקולד או פסטה ברוטב שמנת כאמצעי יעיל נגד עצב או דיכאון.

המחקר חלוץ גם בתחום החדש של קשרי מוח גוף, ומוכיח פעם נוספת, שלגוף ולמזון יש השפעה על המוח ולא כפי שמסורתי לחשוב, שרק למוח השפעה על הגוף.

הוסיף דר' סיזה מהמכון הלאומי לסכרת ומחלות דרכי העיכול, בארה"ב: "המחקר מרחיב את הידע בקשר שבין מצב הרוח למזון ואוגר בתוכו פוטנציאל מבטיח לטיפולים עתידיים בהשמנה".

 

אז עכשיו, אם אתם רואים סרט עצוב, קוראים ידיעה מדכאת בעיתון, או שנפגעתם מאדם קרוב, תבינו את הצורך שלכם לאכול משהו שמכיל הרבה שומן ופשוט נסו שלא להיסחף.

תובנה נוספת לאלו שאינם רוצים להשמין: לכו על קומדיות ודלגו על החלקים המדכאים בעיתונים ובטלוויזיה…